Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

SONY DSC

Voka – Kamer van Koophandel Limburg verlengt partnership met Limburgse incubatoren voor de derde keer

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en LRM, de Limburgse Reconversie Maatschappij verlengen voor het derde jaar op rij een samenwerkingsakkoord dat de groeikansen van Limburgse start- en scale-ups verder een boost zal geven. “We verbinden het ruime netwerk en de diepgaande kennis van Voka – KvK Limburg met de uitgebreide dienstverlening van de Limburgse Incubatoren. Dankzij die kruisbestuiving krijgen onze start- en scale-ups een sterke basis waarop ze kunnen voortbouwen”, stellen Johann Leten, gedelegeerd bestuurder bij Voka – KvK Limburg, en Tom Vanham, CEO bij LRM.

De verlenging van dit partnership bevestigt het wederzijds vertrouwen en nood om de krachten te bundelen voor een sterke regio waar startups alle kansen krijgen.

Beide organisaties hebben heel wat te bieden aan startende en groeiende ondernemingen. In 2022 kregen 175 préstarters, starters en scale-ups begeleiding via de starterswerking van Voka-KvK Limburg. Het programma Bryo helpt hen om een klein idee te laten evolueren tot een volgroeid bedrijf. Zo kunnen ondernemingen bijvoorbeeld tijdens infosessies kennismaken met de brede dienstverlening van Voka-KvK Limburg, gaande van individuele coaching door een adviseur tot online en blended learning.

De afgelopen jaren hebben beide organisaties al verschillende keren de krachten gebundeld. De Omzetbooster, een 2daags traject waarbij sales, marketing en communicatie voor startups worden aangepakt. De Expertentafel, waarbij Voka als expert de startups uit de incubatoren begeleid en slaespitches waarbij het netwerk van Voka, KvK Limburg wordt opengesteld voor de groeibedrijven uit het LRM incubatorennetwerk.Ook de jarenlange kennis en expertise op vlak van internationalisatie voor deze jonge ondernemingen bij Voka KvK Limburg is een troef voor deze jonge bedrijven.

“LRM verschaft risicokapitaal aan bedrijven met een veelbelovend plan en ontwikkelt innovatief vastgoed, waaronder incubatoren. Via onze samenwerking met Voka – KvK Limburg gaan we voor extra impact” zegt Tom Vanham, Algemeen-Directeur LRM.

“Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3200 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg. De samenwerking met de Limburgse incubatoren past volledig in deze aanpak.” Johann Leten, gedelegeerd bestuurder bij Voka – KvK Limburg

 

© Limburg Startup - LSU 2024