Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

We wensen alle startups veel succes en groei in het nieuwe jaar!

Het afgelopen jaar is zeker niet zonder uitdagingen geweest. Er was veel onzekerheid en je bent zonder twijfel meer dan ooit uitgedaagd geworden om creatief uit de hoek te komen. Laat ons daarom starten met je te feliciteren voor je inzet en gedrevenheid want ondernemen is een roeping die niet voor iedereen is weggelegd.

Startups krijgen vaak nog extra uitdagingen op hun bord omdat het zoeken naar de juiste klanten of het op punt brengen van je product of dienst  een extra portie doorzettingsvermogen vraagt. Tel daarbij de zoektocht naar de juiste medewerkers en je hebt een ideale mix aan uitdagingen die moeten worden aangepakt. Maar net daarom ben je ondernemer geworden. Je kickt erop om de lat steeds hoger te leggen, je bedrijf te laten groeien en je wil dat je medewerkers zich ten volle kunnen ontplooien.

Dank je wel voor je inzet. Elke dag opnieuw. Vanuit Limburg Startup en het unieke netwerk dat bestaat uit zeven incubatoren ondersteunen we je met veel enthousiasme en passie zodat jouw ondernemersreis sneller, beter en succesvoller verloopt. Dat is onze missie.

Met 2023 in het verschiet kijken we ook graag even terug naar het afgelopen jaar. We hebben, samen met jullie, enkele mooie zaken gerealiseerd: Het LRM Doorbraakprogramma, Let’s Scale een 2-daags traject waar sales, marketing en communicatie centraal staan. De uitbreiding van ons internationaal netwerk aan incubatoren en acceleratoren waar startups gebruik van kunnen maken en Let’s Meet @Terhills waar bewoners uit de zeven incubatoren elkaar kunnen ontmoeten. Niet te vergeten de hernieuwde samenwerking met onze partners Voka KVK Limburg, Van Havermaet, KBC en Start it @KBC, Gevers en SD Worx. Waarbij de Expertentafel ondertussen een vast format is om de groeibedrijven uit onze incubatoren met raad en daad bij te staan.

De focus lag het afgelopen jaar ook op soft skills. De belangrijkheid hiervan kan niet worden overschat. Soft skills zijn de persoonlijke vaardigheden die helpen bij het omgaan met mensen en situaties in het werk en in het dagelijks leven zoals communicatie, creativiteit, attitude, mindset en teamwerking. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor ondernemers omdat ze helpen bij het opbouwen en onderhouden van belangrijke professionele relaties, het aansturen en motiveren van werknemers, en het efficiënt oplossen van problemen en uitdagingen. Bovendien kunnen goede soft skills helpen bij het creëren van een positieve werkcultuur en het bevorderen van het algemeen welzijn van het bedrijf. Kortom, soft skills zijn een cruciaal onderdeel van succesvol ondernemerschap en zijn essentieel voor het creëren en laten groeien van een gezond en winstgevend bedrijf.

In het nieuwe jaar kijken we ernaar uit om onze relatie verder te versterken en te blijven innoveren en groeien.

We zijn vastbesloten om ons te blijven onderscheiden en waarde te bieden aan onze community en partners.

We wensen jou een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar en kijken ernaar uit om samen te blijven werken aan een mooie toekomst.

Kathleen, Kristof, Nore, Katrien, Roel en Marc

© Limburg Startup - LSU 2024