Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Wie wordt de Limburgse Startup van het Jaar 2022?

De verkiezing van de Limburgse Startup van het Jaar is een initiatief van de startup community van LRM: Limburg Startup en wordt georganiseerd in het kader van de verkiezing van de Limburgse Ondernemer van het Jaar van Het Belang van Limburg.

We stellen graag de 4 genomineerden voor. De winnaar wordt op 2 december bekend gemaakt.

De shortlist van 4 startups komt er na een bevraging bij de 46 stakeholders van Limburg Startup. Het is dus een nominatie die gedragen wordt door de hele startup community.

De startups pitchen voor een jury die is samengesteld uit: Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof (UHasselt), Bieke Van Gorp (Fibricheck), Dr. Kristof Cox (Deloitte) en Marc Beenders (LRM en Limburg Startup)

Blooloc (Corda Incubator)
Blooloc is een startup van founder en CEO Ivo Vandeweerd. Het bedrijf biedt slimme locatie-gebaseerde oplossingen en zet in real-time locatiegegevens om in krachtige inzichten. Blooloc is genomineerd omwille van de ontwikkeling van yooBeeEYE. Een geavanceerde oplossing om veiligheid en werkzaamheden in logistiek te optimaliseren met visietechnologie. Hierdoor voorkom je incidenten en verminder je risico’s in je magazijn

Optiflux (GreenVille)
Optiflux (Leuven, België) ontwikkelt innovatieve bewaartechnologie die gebruikt wordt voor monitoring, regeling en management van bewaarfaciliteiten voor vers fruit en groenten. De technologie bestaat uit een meet- en regelsysteem gekoppeld aan een cloudplatform met verschillende softwarediensten. Optiflux zet sterk in op digitalisatie en duurzaamheid. Onze kernexpertise bestaat uit een diepgaande fysiologische kennis in combinatie met wiskundige modelleertechnieken en soft- en hardwareontwikkeling.

Raw Stadia (Corda Campus)
Raw Stadia is een sporttechnologiebedrijf dat zich richt op interacties tussen het oppervlak en de atleet. Hun revolutionair SaaS Pitch/Surface Analytics-platform en eigen ontwikkelde hardware zijn ontworpen om gegevens over sportvelden (zoals de hardheid en elasticiteit van de bodem, de schokken die spelers ondervinden tijdens het lopen, de kracht die nodig is om met de studs grip te krijgen voor accelaratie en de rotatietractie die atleten ondervinden tijdens het draaien) te correleren met spelersgegevens (zoals GPS-prestatiemetingen, biomechanische en medische gegevens). Door gebruik te maken van het Raw Stadia-platform verbeteren  klanten hun kennis van het speeloppervlak en krijgen ze inzicht in hoe de veldomstandigheden, die dagelijks veranderen, hun spelers en atleten beïnvloeden.

Delta Ray (GreenVille)
De tool van Deltaray laat toe om voorwerpen met x-ray te scannen en die scans aan de hand van Artifical Intelligence (AI) in 3D te analyseren en te inspecteren. Zo kan de interne kwaliteit van elk product op een automatisch gecontroleerd worden in de productielijn, zonder impact op de doorloopsnelheid.

Palmares
2021 Bleufoot Membranes
2020 Act & Sorb
2019 MobieTrain
2018: Fibricheck
2017: Arkite

© Limburg Startup - LSU 2024