Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Pas jij in een startup?

Limburg Startup lanceert de “Work for a Startup Fit-test” om de vacatures bij Limburgse startups in de kijker te zetten. Met deze Fit-test kom je in minder dan vijf minuten te weten of werken in een startup voor jou weggelegd is. Momenteel staan er meer dan 50 vacatures open bij Limburgse startups. Met dit initiatief wil LSU de drempel verlagen om bij een startup aan de slag te gaan.

Marc Beenders, Community Manager LSU “Met deze Fit-test willen we bij werkzoekenden de reflex kweken om eens te kijken naar openstaande vacatures bij Limburgse innovatieve groeibedrijven en niet alleen bij de grote spelers op de markt”  

 De Belgische startup wereld is booming. En de vraag naar nieuwe, getalenteerde werknemers neemt met de dag toe. Steeds meer startups zijn op zoek naar de juiste mensen om hun team te versterken, maar slagen er niet in om deze profielen aan te werven. Met de ‘Work for a Startup-Fit-test’ doorloop je vijf vragen die vervolgens aangeven of jij geschikt bent om aan de slag te gaan bij een startup. De thema’s die er aan bod komen zijn: motivatie, ambitie, teamgeest, passie voor nieuwe toepassingen en stressbestendigheid. Kan je je vinden in deze vijf stellingen, dan is een job in de startup wereld je op het lijf geschreven. Wanneer dit het geval is, word je meteen doorgestuurd naar de jobpagina van LSU waar de vacatures gebundeld zijn.

Record aantal openstaande vacatures

 Met meer dan 50 openstaande vacatures naderen we een recordaantal vacatures binnen de verschillende Limburgse incubatoren. Zowel ICT, sales als marketingprofielen komen vaak aan bod en worden veel te weinig ingevuld. ‘Start-ups schieten als paddenstoelen uit de grond, maar we moeten ook stilstaan bij de groeimogelijkheden van deze nieuwe bedrijven. Als we willen dat deze jonge starters uitgroeien tot volwaardige bedrijven, moeten we mensen overtuigen om in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging, ook eens stil te staan bij de mogelijkheden om te beginnen bij een startup’, zegt Marc Beenders. ‘Met deze ludieke tool willen we de aandacht vestigen op de mogelijkheden die je krijgt zodra je je vleugels uitslaat bij een jong, maar groeiend bedrijf.’

Jasper Olaerts, manager van C-mine-Crib “De war for talent woedt wel degelijk. Ondanks het feit dat de ervaring die je opdoet in een start-up onbetaalbaar is, blijft het moeilijk om de juiste mensen aan te trekken. Het is uiteraard hard werken en het vraagt meer aanpassingsvermogen dan in een ‘stabiele’ omgeving, maar je krijgt er ook veel meer voor terug.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024