Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

LSU en X-Festival gaan nauw samenwerken

X–Festival is een jaarlijks cross–disciplinair, visionair, inspirerend en stimulerend ideeën–festival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

X–Festival wil verschillende werelden samenbrengen, innovatie stimuleren via cross–overs, nieuwe grenzen en horizonten exploreren en een Big–Bang zijn voor reflectie en actie. Essentieel voor het DNA van X–Festival zijn de ruimte voor kritische vraagstelling en debat en de ambitie om verder te reiken dan de vrijblijvendheid door het aanzetten en uitdagen tot creatieve actie.

Prof. Jean Manca U-Hasselt:

Voor de editie 2017 ligt de focus op de thema’s ‘Solar City’ en ‘Smart (eco–)city of the future’. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Welke (cross–over) ideeën van vandaag leiden tot de start–ups van morgen? Hoe kunnen we creatiever omgaan met de energie van de zon? Hoe kan kruisbestuiving van verschillende disciplines de stad groener en slimmer maken?

X–Festival 2017 is er voor studenten, onderzoekers uit verschillende disciplines, beleidsmakers, architecten, kunstenaars, designers, ondernemers, pers en het brede publiek die geïnspireerd willen worden en de toekomst op een creatieve en out–of–the–box manier vorm willen geven.

Marc Beenders, Limburg Startup

Tijdens X-Festival worden nieuwe trends gebracht die inspireren om nieuwe samenwerkingen op te zoeken. Het stimuleren van cross-overs is een belangrijke doelstelling voor Limburg Startup, daarom past dit festival perfect binnen onze werking. 

Praktische info:

4-6 mei 2017

Vrije toegang – maar registratie is aanbevolen.

Registreer hier / Registration here.

Universiteit Hasselt – Campus Hasselt – Oude Gevangenis

Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt (Belgium)

Ligging & bereikbaarheid: bekijk hier

Programma: Bekijk hier

© Limburg Startup - LSU 2024