Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

We vieren onze 5de verjaardag met internationale groei en een gloednieuw platform: CommunityBooster.io

LSU, Limburg Startup, viert vandaag haar vijfde verjaardag met een gloednieuw platform CommunityBooster.io dat start-ups en scale-ups zowel nationaal als internationaal met elkaar verbindt. LSU werd opgericht in de schoot van LRM. De Community Booster geeft een duidelijk overzicht van de start-ups en scale-ups die gevestigd zijn in de Limburgse incubatoren. Je ontdekt er hun expertise, klanten én de bedrijven waarmee ze graag zouden samenwerken op nationaal én internationaal niveau. LSU blaast niet alleen vijf kaarsjes uit, maar laat ook een frisse, internationale wind door de community waaien: met een vernieuwd partnership met BELCHAM, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel, en een uitgebreid Euregionaal netwerk, steken steeds meer Limburgse starters de grenzen over.

 

Marc Beenders, Corporate Community Manager LRM:
‘Na vijf jaar intens contact te hebben met start-ups en groeibedrijven, merken we elke keer opnieuw hoe moeilijk het is voor hen om in contact te komen met nieuwe klanten of bedrijven. In coronatijd werd dit natuurlijk alleen maar moeilijker door het gebrek aan menselijk contact. En internationale connecties leggen is helemaal een verloren zaak als reizen niet meer mogelijk is. Daar willen we met de CommunityBooster.io verandering in brengen. Op het platform geven ze duidelijk aan welke klanten reeds in hun portefeuille zitten, maar ook welke ze graag zouden bereiken. De bedrijven kunnen zo makkelijk linken leggen met elkaar. Zo worden koude prospecten op een laagdrempelige manier lauw of zelfs ineens zeer warm, iets wat zeker in moeilijke periodes zoals tijdens een pandemie alleen maar belangrijker wordt. Kijk maar naar de start-ups Oakfields en Brightest, zij hebben op deze manier elkaar gevonden en vervolgens een mooie samenwerking uitgebouwd’. Het nieuwe platform is niet alleen voor start-ups, ook KMO’s en corporates kunnen via tags in de zoekfunctie bedrijven vinden die de juiste expertise hebben en hun kunnen verder helpen.

In de toekomst wil de Community Booster niet alleen de zeven communities van de Limburgse incubatoren met elkaar verbinden. Er is ook ruimte voorzien om andere externe communities aan het platform te koppelen. ‘Hoe meer bedrijven actief zijn op het platform, hoe waardevoller het wordt. Er zijn daarom ook al gesprekken lopende met hubs in Brussel en Antwerpen om ze ook met onze booster te connecteren’, zegt Marc Beenders.

Grenzen oversteken
Maar er wordt niet alleen digitaal geconnecteerd, ook de fysieke grenzen worden steeds vaker overgestoken door de Limburgse start- en scale-ups. Dit mede dankzij het sterk uitgebouwd LSU-netwerk in de Euregio en de Verenigde Staten. Het partnership met BELCHAM, de Belgisch-Amerikaanse kamer van Koophandel werd vernieuwd en ook de banden met de bedrijvenhubs in Nederland en Duitsland werden versterkt. ‘Met het Take a Seat programma, ism @LIOF en NRW Bank hebben al heel wat bedrijven de oversteek naar de States of de Euregio gemaakt’, zegt Marc Beenders. ‘Sinds de start van het programma afgelopen zomer, hebben we vijftien succesvolle uitwisselingen met Duitsland en Nederland op poten gezet en er werden ook enkele succesvolle verbindingen opgezet met de Verenigde Staten. Start-ups moeten hun vleugels kunnen uitslaan en nieuwe ervaringen opdoen, dit internationale netwerk geeft hen de kans om op een veilige manier op ontdekking te aan. Hierdoor is onder andere de scale-up Arkite nu ook erg actief in Duitsland.’

© Limburg Startup - LSU 2024