Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Mimesys wint de Grand Prix op ‘s werelds grootste VR expo

De Belgisch-Franse start up Mimesys heeft de prestigieuze Grand Prix du Jury prijs gewonnen op de 19e editie van Laval Virtual, de grootste expo ter wereld op het gebied van VR en AR, oftewel virtuele en toegevoegde realiteit.

Eén week per jaar verandert het Franse stadje Laval in de hoofdstad van de VR en AR. Dit jaar was Mimesys, een jong innovatief bedrijf met kantoren in de Corda Campus Hasselt en Parijs, één van de meer dan 200 exposanten die de laatste nieuwe technologie toonden. Mimesys heeft technologie ontwikkeld om fysiek gescheiden mensen in dezelfde virtuele ruimte te zetten in de vorm van een virtueel hologram. Mimesys toonde de eerste holografische vergadertoepassing: Mimesys Connect. Deze toepassing, bedoeld voor de professionele markt, laat gescheiden teams toe om samen te werken over duizenden kilometers afstand alsof ze in dezelfde kamer waren. Deelnemers kunnen hun documenten importeren, samen op whiteboards brainstormen of 3D modellen bestuderen. Aangezien alle interacties gebaseerd zijn op de variant uit de echte wereld, voelt alles zeer natuurlijk aan. De toepassing werd door een jury van 15 industrie-experts beoordeeld als meest indrukwekkende en vernieuwende van alle getoonde high-tech snufjes.

Na eerder deze week al de “business, communication & services” prijs gewonnen te hebben, kreeg het Mimesys team de “Grand Prix du Jury” prijs uit handen van juryvoorzitter en computer graphics pionier Jon Peddie met de woorden:

“ Eén van de voordelen van mijn job is dat ik over de hele wereld reis. Ik bezoek veel bedrijven, veel conferenties. Al vele jaren heb ik pogingen gezien van dit soort zaken… deze jongens deden het echt.”

Recent heeft Mimesys nog 1 miljoen euro opgehaald om hun groeiplannen te realiseren. LRM is o.a één van de investeerders.

Limburg Startup wenst Mimesys van harte proficiat!

© Limburg Startup - LSU 2024